Pyhän Andreaksen herättely

Pyhän Andreaksen herättely
Paina kuvaa

16.12.14

Neitsyen ilmestysluola Pohjoisella Tenerifellä...miten päästä sinne.

Olen saanut usein kysymyksen, miten löytää tien “ilmestysluolalle”. 
Luola sijaitsee La Orotavan laakson Los Realejoksen puoleisella ylärinteellä.

En ole käynyt luolalla useihin vuosiin, joten en tarkalleen tiedä miltä maisemaolosuhteet näyttävát juuri nyt.

Jos jaksaa kävellä, sinne voi päästä Icod el Alton yläpuolella olevalta Mirador de la Coronalta. Tämä paikka on nykyään riippuliitäjien starttipaikka. Paikalla ollut vanha rakennelma lienee edelleen siellä.

Tämän näköalanpaikan rinteen puoleiselta reunalta lähtee jyrkkä polku ylöspäin. Se johtaa tasanteelle, jossa on paljon jotain sähkö- tai puhelinpylväitä.

Paikalta on jatkettava edelleen ylöspäin menevää polkua. Tämä päättyy ylempänä ainakin kahden tien risteykseen. 

Nyt edessä on hiekkatie. Sen kunnosta en voi sanoa mitään. Aikaisemmin tätä tietä voi ajaa maastoautolla.

Nousemalla vielä hieman ylöspäin voi oikealla kohdata polun, joka kulkee vinosti alaspäin vasemmalla. Polku johtaa suoraan luolalle.

Toinen mahdollisuus on kävellä ylempää hiekkatietä oikealle jonkin matkaa. Parin mutkan jälkeen tieltä kääntyy polku vasemmalle. Ennen tässä risteyksessä oli viitta ”Fuente de San Pedro”.. Luolalla on tästä risteyksestä matkaa ehkä pari sataa metriä..

Jos käytte siellä, muistakaa, että tämä on monille paikallisille ihmisille pyhä paikka. Ei siis roskia luontoon, eikä mitään tuhoamista

Alussa luolan katto on hyvin matala, mutta käytävä suurenee syvemmälle mentäessä. Mukana on myös oltava joko kynttilä tai taskulamppu, koska luola on pimeä ja lattialla on vaikea liikkua.

Jos aikoo mennä luolaan sisälle, on hyvä peittaa hartiansa joko pyyheliinalla, tai muovilla. Katosta tippuu vettä. Luolan päässä oli ainakin ennen vesiastia, josta voi ottaa mukaansa vettä pulloon.

Aikaisemmin luolalle pystyi ajamaan esim. maastoautolla. Mutta en tiedä onko tie enää siinä kunnossa. Silloin kun olin siellä viimeksi, jouduin jättämään autoni jo kauan ennen luolaa, koska tie oli niin huonossa kunnossa. Tosin totesin, että kävely siellä metsätiellä oli erittäin mielenkiintoinen kasvillisuuden takia..

Joulukuu 2014 © Gracia Penttinen. Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan

Inga kommentarer: